4t (curs 2019-2020)

Benvinguts al blog dels infants de 4t. Aquí podreu veure algunes de les coses que feim a l'escola.
Esperam vos agradi.

dimecres, 13 d’abril del 2022

MISSIÓ ALBA - LAB 3

 LLUM I VISIÓ: Captura la imatge!

Ja hem acabat el laboratori 3. En aquest hem après a construir una cambra fosca com els inicis de les primeres càmeres fotogràfiques. 

Sabíeu que a una cambra fosca les imatges es veuen invertides? Si vos hi fixau bé, en trobareu una bona mostra del nostre experiment.












Després hem arribat a les següents conclusions: Els objectes han de posar-se a una certa distància perquè la lupa capti tota la llum que l'envolta i així es pugui reflectir a sobre el paper vegetal. Ens ha sorprès moltíssim com les imatges es veien a l'inrevés i més tard ens hem adonat que la lupa és una lent fixa i l'única manera de poder visualitzar millor els objectes era posant-los a una certa distància, quan als nostres ulls aquesta funció d'enfocar l'objecte i fer-lo visible és a través de la pupil·la. 

Ara bé, els nostres ulls capten la llum a través de la pupil·la, com hem dit, que després passa cap el cristal·lí, el qual fa la mateixa funció que la lupa (fa visible l'objecte). Aquesta informació es rebuda igual que al paper vegetal, però en passar pel nervi òptic i arribar al nostre cervell, és allà on la imatge es posa del dret i així  es poden visualitzar bé tots els objectes. Es fa una fotografia al nostre cervell i aquesta imatge queda per sempre memoritzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada